Projectwerk

Voor het behalen van een diploma in het zesde jaar van het technisch onderwijs, richting industriĆ«le ICT, is het maken van een geĆÆntegreerde proef (gip) een vereiste.

Ik had een gip-onderwerp ontvangen van textielbedrijf BALTA. Zij wilden dat ik een beveiligingssysteem maak voor een redelijk aantal kasten (ongeveer 60). Uiteindelijk hebben ik en de gip-mentor beslist om het te beveiligen met een RFID-reader, zodat elke BALTA-werknemer een kaart kan gebruiken om zijn/haar eigen kast te openen. Een irisscanner is waarschijnlijk iets te duur of complex om te gebruiken en een vingerafdrukscanner zal waarschijnlijk niet werken omdat het in Balta allemaal praktisch gebeurt, dus de vingers van de personen in kwestie zullen waarschijnlijk redelijk vuil zijn.

Bij het inlezen van een RFID kaart kijkt het programma of dat dit een geldige kaart is. als het geldig is stuurt de microcontroller een signaal naar de I2C module en wordt dan via het I2C-protocol een kastje aangestuurd die de persoon gekozen had m.g.v de numerieke keypad. Dit kastje wordt aangestuurd met gebruik van:

  • Een logische schakeling (LED’s geven status slot weer)
  • Een MOSFET schakeling (Opent het slot als het nog niet open is)
  • Een magneetcontact (Als slot dicht is zal rode led aangestuurd worden, zoniet wordt de groene led aangestuurd)